utorok 21. mája 2013

Tunas Cake with Arugula


Voči podobným koláčom bývam skeptická, potom čo sa mi jeden nepodaril, a bola z neho jedna neforemná zosušenina, bez chuti a zmyslu.
Keď už sme pri tých zmysloch, čo si myslíte o jedle, viem, že má hlavne naplniť žalúdok, no niekedy je dobré poštekliť i ostatné zmysli, kedy si po prvom súste poviete wau! A potom máte chuť vyjesť celý plech. Už ste niečo také zažili?

No vráťme sa k slanému koláču, ktorý chutí perfektne!


Suroviny: (4 porcie)
≈ 1 PL olivového oleja
≈ 3 nakrájané cibule na kolieska
≈ 4 vajcia
≈ 125 ml smotany na šľahanie
≈ soľ a korenie podľa chuti
≈ lístkové cesto (najjednoduchšie je použiť to štrúdlové, ktoré už netreba vyváľať)
≈ 1 konzerva tuniaka vo vlastnej šťave prípadne v oleji (použila som zn.Giana 185g) = môžete nahradiť slaninkou
≈ 2 hrsti umytej a osušenej rukoly + 1 hrsť rukoly na obloženie = môžete nahradiť ľadovým šalátom

Postup: 
Nakrájanú cibuľu opečieme na oleji do zlatova, či lepšie povedané do mäkka. 
V miske vyšľaháme celé vajcia so smotanou okoreníme a osolíme. Lístkové cesto dáme do tortovej formy (priemer 26cm), pričom okraj tvorí asi 1 cm, a zvyšok zrežeme. Formu môžme trochu (veľmi málo) vymazať aby sa nám koláč neprilepil a dno poprepichujeme vidličkou
Na cesto rozložíme tuniaka bez šťavy, rukolu a cibuľu, a opatrne zalejeme vajcovo-smotanovou zmesou.
Pečieme 30 minút vo vopred vyhriatej rúre pri 200 °C. 
Podávame s obloženou rukolou navrchu. 


Dobrú chuť!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára