piatok 17. mája 2013

Chicken pieces with orange sauce and noodles with Valerian


Kuracie kúsky s výbornou pomarančovou omáčkou, tak trocha šmrncnuté áziou s rezancami s valeriánom, lebo baby špenát nemali. 
A všimnite si, že je to recept bez soli.



Suroviny: (pre dve osoby)

☼ 2 vykostené kuracie stehná (zvolila som ich namiesto kuracích pŕs, ktoré sú okukané, pričom stehienka sú výborne šťavnaté a chutné)
☼ trochu múky (aby sme v nej zľahka obalili mäso)
☼ 2 pomaranče (dobre umyté)
☼ 2 PL medu
☼ 2 KL sójovej omáčky + na záverečné poklapkanie
☼ 2 KL zázvoru, môže byť aj čerstvý nastrúhaný
☼ 2 strúžky prelisovaného cesnaku
☼ 2 PL sójového či olivového oleja
☼ 2 PL oleja
☼ 2 porcie rezancov, širokých (môžete použiť i ryžové rezance)
☼ 4 hrste valeriánu (baby špenát je sladší a k tomuto pokrmu sa hodí viac, no ak nieje môžte nahradiť valeriánom, rukolou, alebo inými mladými výhonkami) 

Postup: 
Rezance: 
Uvaríme rezance podľa návodu na obale. Po uvarení a zliatí pridáme lyžicu oleja zamiešame. A zmiešame s umytým a osušeným valeriánom. 
Mäso: 
Stehienka umyjeme a očistíme od prebytočných šliach a blán, a nakrájame na kúsky. Obalíme v múke a opečieme na oleji. 
Omáčka:
Kôru a šťavu z dvoch citrónov zmiešame s medom, sójovou omáčkou, zázvorom a cesnakom. Dobre premiešame aby sa med rozpustil a nalejeme na opečené mäso. Ak nechcete aby vám všade prskalo. Kľudne ho na chvíľu odstavte, zlejte omáčkou a potom dajte na plameň, pomalým premiešavaním zmes postupne zhustne, bude lesklá a kúsky mäsa budú obalené jemnou vrstvou (to vďaka medu). 

Finále
Do taniera, dáme porciu rezancov s valeriánom naň poukladáme kúsky mäsa a polejeme omáčkou. Na vrch položíme zväzok valeriánu a poklapkáme sójovou omáčkou. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára