Pie je obľúbený americký koláč. Najčastejšie sa robí zo sezónneho ovocia a preto že práve nie je sezóna na žiadne ovocie, akurát tak jahody. Na čerstvé jabĺčka na stromoch si ešte počkáme, no našťastie sa v našej pivnici nejaké to jabko ešte nájde.
Sú rôzne spôsoby na prípravu, a keďže som nemala čas ani chuť na zdĺhavú prípravu, lebo štátnice, urobila som prvý čo ma napadol.
♠ 1 lístkové cesto
♠ 500g jabĺk - ošúpané, na plátky nakrájané
♠ 80g kryštálového cukru (4 PL)
♠ 2 PL hrozienok
♠ 1 ČL mletej škorice
♠ 1 PL hladkej múky
♠ 1 vajce na potretie
Predhrejeme rúru na 190°C. Tortovú formu vyložíme papierom, vyváľame cesto a vložíme do formy tak aby asi 5 cm prečnievalo. Jablká, cukor, hrozienka, orechy, škoricu a múku premiešame, vysypeme na cesto, prečnievajúce cesto zalomíme do vnútra. Cesto potrieme vajíčkom a pečieme zhruba 30 minút.
Dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára