Tento recept som objavila v nedeľu ráno na foodbloger.com, a upravila na svoju verziu. Lebo som niečo chcela ku dňu matiek, niečo sladké, niečo dobré, niečo čo poteší. Potešilo a chutilo!
Suroviny:
♥ 180g masla pravého (musím však priznať, že som použila obyčajný palmarín) izbovej teploty
♥ 160 g tmavej čokolády
♥ 3 vajcia
♥ 100 g cukru (kto má rad sladšie môže pridať až do 270g, ako stojí v pôvodnom recepte, ja však príliš sladké nemám rada, a preto som i oželela vysušenú krustu, ktorá má byť na brownies)
♥ 80 g preosiatej hladkej múky
♥ 3 PL holandského kakaa♥ 100g čokoláda s pepermintom
Postup:
Rúru si predhrejeme na 180 °C.
Nalámanú čokoládu rozpustíme s maslom vo vodnom kúpeli (vodnom čiže nad parou, tak aby sa miska nedotýkala vody v kastróliku). Medzitým si vyšľaháme do peny vajcia s cukrom. V dosahu treba mať vylyzovača misiek, inak bude škoda zbytkov.
Do peny pridávame postupne vyhladnutú rozpustenú čokoládu s maslom, opatrne ale dôkladne premiešame. Pridáme múku, kakao a nakrájané pepermintky (veľmi lepivé a náchylné na oblizovanie). Dobre premiešame a vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Ja som použila menší 25x32 cm.
Pečieme pri 180°C 25minút v plechu vyloženom papierom
Jedlé samostatne, s mierne osladenou sšahačkou či osladenou kyslou smotanou (jogurtom)
Dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára