Dnes zabrdnem trochu do Italskej kuchyne.
Jednoduché a hlavne efektívne a zdravé !
Pekné pre oči i mlsné pre jazyk. Hovorí sa že, láska ide cez žalúdok.. kde potom ta láska končí?!! =)))
rajčiny (1 ks/ osobu)
mozzarela (cca1 ks/ na 3 rajčiny)
listy čerstvej bazalky
soľ, korenie
olivový olej
Rajčátko (milujem to slovo), v tomto prípade takú strednú rajčinu, paradajku ako chcete, rozrežeme. Akoby na plátky ale iba do troch štvrtín, do zárezov postupne vkladáme plátok mozzarely s listom bazalky. Ledabolo posolíme, poprášime korením ale veľmi veľmi málo, môžme aj korenie vynechať, pretože o hlavnú chuť sa nám postará bazalka, popri menej výraznej chuti rajčiny (najmä tých z potravín) a mozzarely. Pokvapkáme olivovým olejom a dobrú chuť.
Komu by chýbalo pečivo, opečte si kúsok celozrnného alebo slnečnicového chlebíka, toast neodporúčam.
Bon Appetit!
Uvažovala som nad Slovenskou alternatívou a vyšlo mi rajčina, ovči alebo kozí syr a baby špenát. Len neviem akou chuťou by som nahradila bazalku...
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára