sobota 6. júla 2013

Kuracie tašky so šampiónmi a pórom


Kuracie taštičky s pórom a šampiňónmi, zatiaľ sa nestretli s nikým komu by nechutili. Ak neviete čo na obed, a už vás nebavia klasické stejky s omáčkami, odporúčam toto!




Suroviny: (pre 4 osoby)
₪ 1 balík kuracích pŕs (4ks)
₪ 1 vanička čerstvých šampiňónov
₪ 1 väčší pór
₪ olej na opekanie
₪ 1 lístkové cesto
₪ bylinky: oregano, bazalka, šalvia, provensálske korenie
₪  soľ, korenie podľa chuti

Postup: 
Na panvici prudko opečieme zľahka vyklepané, osolené a okorenené a trocha pomúčené  kuracie prsia. Vnútri by mali byť ešte rúžové (budú sa ešte piecť). Mäso odložíme bokom.

Do tej istej panvice, kde sme opekali prsia a zostal výpek, pridáme trocha oleja a pripravíme zmes, ktorou sa plnia tašky. Nakrájame šampiňóny na plátky, a taktiež pór na kolieska a spolu udusíme  v panvici, ku koncu necháme odpariť väčšinu šťavy a ochutíme bylinkami prípadne zľahka osolíme a okoreníme.

Lístkové cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 3mm. Rozrežeme na 8 veľkých štvorcov. do stredu každého štvorca položíme pol opečeného kuracieho prsíčka a naň nakopíme zmes zo šampiňónov a póru (cca 2 PL). Vezmeme konce lístkového cesta preložíme aby nám vznikol batôžtek a okraje poriadne utesníme aby nám všetky šťavy zostali vnútri. Vložíme na vymastený pekáč. 
Pečieme pri 180-200 °C 30-40 minút.


Podáva sa bez prílohy, prípadne iba so šalátom.
Dobrú chuť!



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára