streda 10. apríla 2013

Bruschette


Brusketa, je jedno z tých easy jedál na prípravu ako i na žalúdok (dobre až na ten cesnak, priznávam)


V podstate ide o to upiecť chlieb/bagetku a naň dať rajčinovú zmes kde je všetko nadrobno posekané.




Suroviny:


♥ 4 ks rajčiny (počítajte 1ks na 1 osobu)
♥ zväzok čerstvej bazalky  (bez nej to nerobte) 
♥ 3 strúčiky cesnaku 
♥ soľ
♥ korenie
♥ olivový olej nesmie chýbať v talianskej kuchyni
♥ bageta / ciabatta / chlieb 


Postup
Rajčiny pokrájame na malé kocky, nasekáme bazalku, cesnak nadrobno nakrájame (v krajnom prípade alebo na hrubo postrúhame/ prelisujeme), všetko spolu zmiešame osolíme a okoreníme podľa chuti. 
Podávame na upečenej bagete potretej olejom..

Bon Appetit!


S kamarátkou sme to Apgrejdli, a obloženú brusketu pokapali navyše dresingom. 
Mňamóza! 
Dresing: kyslá smotana, cesnak, soľ, koreniny (nové, čierne, farebné čerstvo namleté)





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára