Brusketa, je jedno z tých easy jedál na prípravu ako i na žalúdok (dobre až na ten cesnak, priznávam)
V podstate ide o to upiecť chlieb/bagetku a naň dať rajčinovú zmes kde je všetko nadrobno posekané.
Suroviny:
♥ 4 ks rajčiny (počítajte 1ks na 1 osobu)
♥ zväzok čerstvej bazalky (bez nej to nerobte)
♥ 3 strúčiky cesnaku
♥ soľ
♥ korenie
♥ olivový olej nesmie chýbať v talianskej kuchyni
♥ bageta / ciabatta / chlieb
Postup:
Rajčiny pokrájame na malé kocky, nasekáme bazalku, cesnak nadrobno nakrájame (v krajnom prípade alebo na hrubo postrúhame/ prelisujeme), všetko spolu zmiešame osolíme a okoreníme podľa chuti.
Podávame na upečenej bagete potretej olejom..
Bon Appetit!
S kamarátkou sme to Apgrejdli, a obloženú brusketu pokapali navyše dresingom.
Mňamóza!
Mňamóza!
Dresing: kyslá smotana, cesnak, soľ, koreniny (nové, čierne, farebné čerstvo namleté)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára