Mám to z jedného, už neviem, ktorého časopisu =))) .... Sorry!
Na obrázku to vypadalo veľmi chutne! Veľmi! A nikdy sa nepoučím, že to čo na obale vyzerá krásne vnútri je / môže byť skazené.. To máte ako so šatami, kým ich neskúsite, nemôžete povedať, že sú hrozné.. A aby som nezabudla platí to aj u ľudí, však .. =D
Dnes mám filozoficko-vtipnú notu, pri písaní tohto receptu mi do uší hrá Snoop lion lebo Dog mu už asi nestačil ..
Ale poďme k receptu.
Jejda som zabudla povedať, že to bolo jedlé, len treba viac korenia, alebo iné huby, lebo šampiňóny nevýrazné.. chuť pripomína šampiónový tatarák.
Suroviny: (pre 2 hladné osoby)
₪ 250g šampiňónov
₪ cibuľa
₪ 3 strúčiky cesnaku
₪ soľ
₪ korenie
₪ pár kvapiek oleja
₪ bazalka, petržlen - podľa chuti
₪ toast, chlieb
Postup:
Nakrájame si cibuľku (môžme použiť i čerstvú cíbikovú), ktorú pomaly opražíme do mäkka na panvici s pár kvapkami oleja. Nakrájame šampiňóny na štvrťky, rovnomerné! Hodíme na panvičku s cibuľkou a rýchlo opečieme zo všetkých strán, prikryjeme, necháme chvíľu podusiť aby zmäkla, potom odkryjeme a necháme všetku šťavu odpariť pridáme cesnak. Osolíme a okoreníme na záver pridáme podľa chuti bylinky.
pri poslednej etape odparovania môžme hodiť chlebík na plotničku a opiecť do zlatova alebo do toastovaču či na gril...
Dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára